DIY: Sequin Phone Case

It's been a long time since I posted a DIY article on the blog. The last DIY post was on last January when I re-created my old binder to be a lot more vintage just like what I wanted. Currently, my posts are mostly about skincare and makeup as you may notice. Actually, I don't have time to make DIY since my life on campus is quite hectic.
Sudah lama rasanya saya nggak memposting sebuah DIY di blog ini. Terakhir DIY yang saya publish sudah beberapa bulan lalu (bulan Januari), tentang mendekorasi binder lama agar jadi lebih bagus. Sekarang, blog saya memang lebih dihiasi dengan skincare dan makeup. Kalian juga pasti memperhatikannya kan. Hehe. Sebenarnya, saya juga nggak punya waktu untuk membuat DIY karena sedang cukup sibuk di kampus.

However, finally, after months, I'm able to post a DIY post again! This DIY is quite easy to follow. I should probably change the title to 'DIY Budget Phone Case' since this DIY doesn't need a lot of money. You don't need to purchase another new phone case to make this DIY. All you need is your plain old case and some decorations that you have. This time, I'm gonna use sequins to decorate it.
Tapi, akhirnya setelah beberapa bulan, saya bisa membuat postingan tentang DIY lagi! Kali ini, DIY-nya mudah banget diikuti. Harusnya sih saya ganti judulnya dengan 'DIY Budget Phone Case' (DIY Casing HP Murah) karena DIY ini memang nggak butuh banyak uang. Kalian pun tidak perlu beli phone case baru. Hanya butuh casing polos yang kalian punya aja! Dan, alat-alat dekorasi tentunya.

This is not the first time I DIY the phone case. I used to DIY it with a cute sticker and painted it with a nail polish. So, you might see some 'marks' on it. However, that's how DIY works, to cover up that 'marks'.
Ini bukan DIY pertama yang saya buat untuk phone case ini. Sebelumnya, saya pernah men-DIY phone case ini dengan nail polish dan stiker lucu. Makanya, kalau diperhatikan, ada bekas-bekas stiker dan nail polish yang sudah dihapus, kan. Tapi, begini salah satu tujuan DIY, untuk menutupi bekas-bekas tersebut.


Materials/Bahan-bahan:
Plain old case Casing hp polos
Sequins (in many shapes) Payet dekorasi berbagai bentuk
Glitter (optional)
Crafting glue Lem dekorasi


How to/Cara:
  • First, choose the shapes of the sequins you want to use to decorate the phone case. I choose the shape of hearts and music symbol in gold, silver, and blue. I think it looks good on my plain pink phone case. Pertama-tama, pilih bentuk-bentuk payet yang kalian ingin untuk dihias di atas casing. Saya sendiri memilih bentuk hati dan dan not balok dengan warna emas, perak, dan biru. Saya pikir bentuk dan warna tersebut akan terlihat lucu di casing warna pink saya.
  • Before you glue it up, you need to arrange the sequins based on what you desire. So, you know how good it will turn out on your phone case. Sebelum menempelkan ke casing, kalian perlu menatanya dahulu. Jadi, kalian tahu gimana hasilnya nanti setelah ditempelkan.
  • Once you're satisfied with the arrangement, you can glue it with the crafting glue. Make sure you clean the excessed glue that appears so it looks quite neat. Kalau sudah puas dengan penataannya, kalian bisa menempelkannya dengan lem dekorasi. Pastikan juga untuk membersihkan lem yang tersisa di pinggiran payet, agar terlihat lebih rapi.
  • If there's a defective part on the phone case, you can cover with the glitter like I've done (see the picture above). Kalau ada bagian yang cacat pada phone case, kalian bisa menutupinya dengan glitter seperti yang saya lakukan (lihat gambar di atas).

Here's the result (plus the before picture):
Ini hasilnya:


Taa daa..that's it! It's very easy, isn't it? You can have a new-like phone case that you'll never get bored of. Anyway, you actually also can DIY it with nail polish, washi tape, or any decoration things you have. When you're bored with this style, you can try another one without buying a new one. Saving money! 😜
Taa daa..itu dia! Mudah banget kan membuatnya? Kalian seperti memiliki casing baru. Ditambah lagi, sepertinya kalian nggak akan bosan dengan casing ini, karena kalian bisa mendekorasi ulang kalau bosan. Kalian juga bisa menghemat uang!

No comments

I like to hear your thoughts! So, don't hesitate to comment :)