Tuesday, 26 April 2016

Taiwan Haul (Japan Medical + Cosmed)


Nihao! Haha. Sok-sokan nyapa pake bahasa mandarin, padahal ngomong mandarin aja susah :'D Okay, postingan kali ini kembali mengenai haul. Yah, doakan ya setelah ini saya masih mampu bertahan hidup sampai akhir bulan April nanti. LOL. Aku tidak menyangka akan membeli banyak produk (yang memang semuanya sedang saya incar) selama aku berada di Taiwan. Aku pikir, aku hanya akan membeli satu atau dua buah saja per bulan. Tapi, namanya juga wanita yah. Mungkin setelah ini aku harus belajar menahan diri agar tidak kalap lagi. He. he. he.

Nihao! Just greet you in chinese, while my chinese is actually bad. Okay, in this post I'm gonna share haul again. Just wish me I can fulfill my needs, especially food until the end of April. LOL. I just can't believe myself that I bought these much! Haha. I only thought that it might be one or two product I buy a month. But this is just too much for me. Haha. I should learn how to control myself in spending money.

Hari kamis yang lalu, aku baru saja hunting beberapa produk di dua tempat. Sebenarnya, minggu kemarin adalah minggu UTS, tapi karena aku hanya mengambil beberapa mata kuliah saja disini, jadi UTSku hanya sedikit, dan semenjak Rabu aku telah menyelesaikan UTSku. Itu berarti, aku mempunya beberapa hari yang free. Makanya, aku memutuskan untuk hunting skincare  di dua tempat, yaitu Japan Medical dan Cosmed.

Last Thursday I went to two different drugstores, Japan Medical and Cosmed. Well, actually last week I had a midterm, but since I only take 4 classes, and one of classes doesn't have an exam, so I only have three and I just finished the last one on Wednesday. It means I had several days free, that's why I decided to hunt skincare in two different places.

Ini pertama kalinya aku ke Japan Medical, karena letaknya lumayan jauh, sekitar 1 km lebih. Awalnya, aku berharap ada brand-brand yang aku inginkan di drugstore ini, tapi ternyata aku hanya menemukan canmake. Huhu. Memang, drugstore ini menyediakan bermacam-macam produk Jepang, dari mulai skincare sampai makanan ringan, tapi banyak brand-brand yang asing buatku hehe. Mungkin aku saja yang kurang tahu ya...

This was my first time went to Japan Medical, because it's a bit far from my dorm, around 1 km or more. At first, I wish that I can find some brands I look for, but I can only find Canmake. There are a lot of Japanese brands here of course, but I'm not familiar with that brands.

Akhirnya, di Japan Medical ini, aku membeli 3 produk, Canmake Nose Shadow Powder, Canmake Color Mixing Concealer, dan Biore UV Aqua Rich. Dan, Canmake Nose Highlighter ini memang sudah ada di daftar make up wishlistku. Sebenarnya, di Japan Medical tersebut aku juga menemukan Canmake Cover & Stretch Concealer, tapi aku lebih melirik Canmake Color Mixing Concealer, karena dalam satu produk, aku sudah bisa mendapatkan 3 warna sekaligus. Jadi, menurutku lebih multifungsi, tidak hanya bisa untuk mengcover under eye, tapi juga bisa mengcover noda-noda jerawat.

I bought three products in Japan Medical, Canmake Nose Shadow Powder, Canmake Color Mixing Concealer, and Biore UV Aqua Rich. Canmake Nose Shadow Powder has been in my wishlist, and yay one of my wishlist is checked. I actually found Canmake Cover & Stretch Concealer in which it also has added in my wishlist, but I found Canmake Color Mixing Concealer that I think it will be more useful not only for my under eye but also can cover my acne.



Sedangkan barang-barang yang aku beli di Cosmed adalah barang diskon semua. Girl can't resist discount anyway. LOL. Aku membeli My Beauty Diary seri terbaru, yaitu Ultra Repairing Mask dan Oil Balancing Mask yang aku pikir akan cocok dengan wajahku yang memang sedang sangat berminyak dan masalah lain yang juga banyak. My Beauty Diary seri terbaru ini hanya memiliki isi 8 sheet masks (varian biasanya berisi 10 sheets per box) dengan harga yang sama dengan variant yang lama.

While the products I bought at Cosmed are all in discount. Girls can't resist discount anyway. LOL. I bought two boxes of My Beauty Diary Mask in new series, Ultra Repairing Mask and Oil Balancing that I think it will work on my face since I have a sebum problem in my face and it needs to have an ultra repairing as well. This new series has 8 sheet masks for each box (the previous series consist of 10 sheets) in the same price as the previous one.


Selain My Beauty Diary, aku juga membeli Avene! Yeah Avene! Akhirnya aku mempunyai Avene. Jika kalian pengikut setia blogku, kalian pasti juga sudah tau kalau Avene juga termasuk dalam wishlistku. Hehe. Kebetulan Cosmed sedang menawarkan harga hanya 550NT untuk pembelian 2 Avene. Langsung saja, aku tidak mau melewatkan kesempatan emas ini. Hehe. Karena temanku juga sedang mengincar Avene, jadi kita bagi dua Avenenya, satu untukku dan satu untuk temanku. Hehe.

I also bought Avene! Yeah Avene! Finally I have this everybody's holy grail face spray. If you read every post in my blog (not really ever post), you must be knowing already that Avene also becomes one of my wishlist. Cosmed has a promo if we buy 2, the price is only 550NT. I don't remember the original price of Avene here, but it's more expensive than in Indonesia. But since I've got the promo price so I can buy the cheaper price! Yeapy! I only need one, so the other one I will give it to my friend, because she also wants this product.


Oh iya, disini aku juga akan menchecklist wishlistku yang sudah terbeli. Dari postingan wishlistku sebelumnya, aku telah menuliskan 12 produk yang aku inginkan untuk make up for beginnerku. And Yeapy..yeapy! Hampir semuanya aku beli!

I'm gonna share my wishlist from previous post (which has 12 products that I want) and checked the ones that I've bought, to make it easier for me.



  • Emina Beauty Blish BB Cream
  • Canmake Cover & Stretch Concealer (changed: Canmake Color Mixer Concealer)
  • Masami Shouko Brushes (brushes bought: precise eyeliner brush, brow & mascara brush)
  • Canmake Nose Shadow Powder
  • Emina Cheeklit Cream Blush
  • Emina Agent of Brow
  • Emina Eyeshadow
  • MasamiShouko Eyelash Curler
  • Maybelline Volum' Express Turbo Boost Waterproof Mascara Very Black
  • Fake Lashes
  • Avene Thermal Spring Water Spray
  • Bioderma Sensibio
Masih ada beberapa produk yang belum aku beli, semoga aku bisa membelinya dalam waktu dekat ini. Terimakasih telah membaca blogku, semoga postingan ini bermanfaat, dan sampai jumpa di postingan selanjutnya!

There still some of products I haven't buy yet, wish me I can buy it soon. Thanks for reading my blog, I hope you find this post helpful, and see ya at my next post!

Sunday, 24 April 2016

Dear Universe

Oh God, let me be happy in my own way
Let me prove, I am not that insane
We are not insane...
Why do people always over generalised?

Oh God, let me be happy even they don't keep me company
Let me prove, we are all the same
The faith that makes different
But it doesn't mean that we can't be friend

Oh God, let me wish for me, myself
Give me all the good
Give me strong
Give me strong
Give me strong

Let me through all this
Let me survive from this
Let me happy in my own way
Let me happy in my own way
Let me happy in my own way
And let them know your merci

Friday, 8 April 2016

Sociolla Box: Vitacreme B12 Day Cream Sun Protection & Lightening Beauty Cream



Halo, kali ini aku akan unboxing Sociolla Box lagi! Haha. Jadi sebenarnya, postingan sebelum ini adalah Sociolla Blog Edisi Februari. Tapi, karena ada beberapa hal, aku baru mempostingnya kemarin.

Hi, I'm going to unbox Sociolla box again! Haha. Well, actually, the previous post was my Sociolla Box on February, but since I have many things to do I just barely posted it yesterday.

Di Sociolla Box bulan Maret ini, aku mendapatkan Vitacreme B12 Day Cream Sun Protection dan Lightening Beauty Cream. Harga kedua produk ini sama, yaitu Rp 269.900. Sudah pasti, kedua produk ini bisa didapatkan di Sociolla. Dan aku juga sudah memberikan direct link menuju halaman kedua produk ini. Kamu juga masih bisa menggunakan kode EKA50 pada saat checkout nanti.

In this March Sociolla Box, I've got Vitacreme B12 Day Cream Sun Protection and Lightening Beauty Cream. The price is IDR 269.900 each and you can get both products on Sociolla, indeed. I've given the direct link to both products so you can easily purchase it. You can also insert EKA50 code at checkout.

Vitacreme B12 adalah rangkaian skincare yang berasal dari Swiss yang memiliki kandungan B12 aktif di dalamnya dan dapat digunakan oleh semua umur. Produk-produk dari Vitacreme B12 formula yang sangat bagus, jadi sangat rekomended untuk kamu yang ingin memperbaiki kualitas kulitmu. Seperti aku, yang memiliki beberapa masalah di kulitku, contohnya jerawat dan bekas-bekasnya. Tidak sabar untuk pulang dan mencoba produk-produk ini! Haha.

Vitacreme B12 is a skincare brand from Switzerland which contains B12 active as a main ingredients and for all ages. This brand has good formula, and it is recommended for you who wants to repair your skin. It's just like me who has acne scars problem. I hope this product can help me reduce my acne scars. Can't wait to go home and try this product! Haha.

Lagi-lagi, kali ini aku belum bisa unboxing produkku sendiri. Kali ini, aku meminta bantuan adik laki-lakiku. Entah siapa yang memfoto produk ini (bapakku atau adikku), tapi maaf ya jika hasilnya tidak seindah yang dibayangkan. Haha.

Agin, I can't unboxing this products by myself. So, this time I asked my brother. I don't know who captured this, my dad or my brother, but I just wanted to say sorry that the pictures is not that pretty. Haha.


Dari segi packaging, aku tidak begitu suka. Haha. Karena packagingnya biasa saja, tidak ada yang spesial. Bahkan menurutku terlihat seperti obat dan salep. Tapi selalu jangan judge dari covernya yah, bukan berarti packagingnya biasa saja, kualitasnya juga biasa saja. Hanya saja, menurutku, packagingnya kurang menarik.

From the packaging, I don't really like it, it's nothing special. For me, it's similiar with a medicine packaging. But always don't judge by its cover, it doesn't mean that the quality is bad as well. It's just for me, the packaging is less attractive. It might not draw people's attention to buy.

Kebetulan sekali, sunscreenku sudah mau habis, eh dikirimi produk ini. Life's good. Haha. Jadi, sunscreen dari Vitacreme B12 ini waterproof. Tidak perlu khawatir dipakai saat berenang ataupun setelah wudhu, kita tidak perlu mengoleskannya lagi. Formulanya pun ringan.

Coincidentally, my sunscreen is almost gone, and Sociolla sent me this product. Life's good. Indeed. So, this suncreen is waterproof! You can use it during your swimming and I think you don't need to apply it again. From the packaging we can see that Vitacreme B12 Day Cream Sun Protection has 4 advantages:

- Anti-aging
- Antioxidant
- Ultra-moisturizing
- Waterproof

Vitacreme B12 Day Cream Sun Protection ini cocok untuk semua jenis kulit, meskipun dia memiliki keunggulan yang dapat memberikan kelembapan yang ultra terhadap kulit kita. Di bagian bawah postingan ini akan kuberikan tabel dimana kamu bisa melihat produk mana saja dari Vitacreme B12 yang cocok untuk kulitmu dan masalah kulitmu.

Vitacreme B12 Day Cream Sun Protection is good for all skin types, even it has ultra moisturize our skin. I will give you table of Vitacreme B12 products for your guidance on the bottom of the post.


Hal yang aku suka dari produk ini adalah karena dia bisa digunakan untuk mencerahkan bibir kita. Yeay! Akhirnya aku menemukan produk yang bisa mencerahkan bibir. Selain dapat mencerahkan bibir, produk ini juga berfungsi untuk:

The thing I like in this product is it can lighten dark lips! Since I have a little bit dark lips, I found this product will be helpful. As a lightening beauty product, Vitacreme B12 Lightening Beauty Cream can help:

- Mencerahkan dan menjernihkan kulit secarah bertahap
- Mencegah dan menyamarkan bintik-bintik pigmentasi
- Menghaluskan kompleksi kulit sehingga lebih terlihat halus dan berseri

- Brighten and clear up skin gradually
- Prevent and disguise pigmentation spots
- Smoothen the skin complexion so it looks smooth and glowy
Source: Vitacreme B12 Indonesia

Sayangnya, produk ini kurang cocok untuk wajah yang berminyak, sedangkan wajahku normal-berminyak. Walaupun begitu, aku akan tetap akan mencobanya. Aku juga sedang mencoba Sebamed Clear Face Care Gel dan Anti-Acne Gelnya yang semoga dapat mengurangi minyak di wajahku.

Unfortunately, this product is not suitable for me who has an oily-combination. But, I still have to try this product! I was amazed by its functions. Now, I'm trying Sebamed Clear Face Care Gel and Sebamed Anti Acne Gel and I wish it can reduce oil in my skin.


Di bawah ini adalah tabel petunjuk dari produk Vitacreme B12, untuk mempermudah kamu memilih produk dari Vitacreme B12 sesuai dengan jenis kulit dan masalah yang sedang dialami oleh wajahmu.

Below is the guidance table of Vitacreme B12 products, to make you easier to choose based on your skin types and the treatment you want to help repair your skin.


Product information:
ooo Vitacreme B12 Anti-Aging Serum
ooo Vitacreme B12 Eye & Lip Balm
ooo Vitacreme B12 Regenerative Cream
ooo Vitacreme B12 Lightening Beauty Cream
ooo Vitacreme B12 Day Cream Sun Protection
ooo Vitacreme B12 Body Milk


Itu dia produk Sociolla Boxku di bulan Maret. Jangan lupa untuk belanja di Sociolla ya, karena discount 50.000 masih berlaku jika kamu memasukkan kode ini: EKA50 di checkout nanti. See ya!

So there are my Sociolla Box this March. Don't forget to shop on Sociolla, and get discount IDR50.000 if you insert this code: EKA50 at checkout. See ya!

Wednesday, 6 April 2016

Skincare Haul: SEBAMED


Aku memiliki masalah dengan jerawat beberapa waktu ini, khususnya setelah aku berada di Taiwan pada saat winter. Mungkin karena cuaca yang begitu berbeda dengan Indonesia, kulitku tidak sanggup menyesuaikan. Apalagi, kulitku ini tergolong sensitif. Belum juga bekas jerawat yang dahulu hilang, sudah ditambah lagi jerawat yang lain bermunculan. :(

I have a problem with acne recently, especially after I come to Taiwan in winter. It might be caused by the weather which is terribly different to Indonesia, my skin can't adapt with that. As well as my skin is sensitive, pimples easily come. I have the acne scars problem as well, and now my pimples are coming to my face. Oh, perfect :')

Karena aku sangat tidak betah dengan jerawat ini, akhirnya aku mencari review-review tentang menghilangkan jerawat. Lalu aku menemukan dua produk ini. Ya, walaupun harganya agak mahal, tapi karena aku sangat tidak tahan dengan jerawat yang menempel dimuka, dan tergiur dengan review-review yang katanya produk ini worth to try. Lalu, aku membeli produk ini.

As I can't stand with my pimples, it's really annoying. I searched for acne fighting reviews, and I found these products. Even if the price is a bit expensive, but since I was really annoyed by these pimples, then I decided to buy these products! Some said, this product is worth to try.


Aku membeli kedua produk ini di Cosmed, harganya agak sedikit mahal dengan yang ada di Indonesia. Tapi, karena aku sangat risih dengan jerawat ini, jadi aku beli saja hehe. Sebamed Clear Face Care Gelnya seharga 469NT atau Rp190.000, dan Sebamed Clear Face Anti-Pimple Gel aku beli dengan harga 269NT atau Rp109.000.

I bought this in Cosmed, and the price is a bit higher than in Indonesia. The price of Sebamed Clear Face Care Gel is NT469 or IDR190.000, and Sebamed Clear Face Anti-Pimple Gel is NT269 or IDR109.000.




Aku juga mendapatkan bonus sebuah masker dari pembelianku kali ini. Yeay.

I also got a sheet mask from my purchases this time. Yeay!


Sheet mask Kissui ini adalah brand dari Taiwan. Ya, seperti kita tahu bahwa Taiwan memiliki banyak koleksi sheet mask. Di Cosmed sendiri, koleksi sheet mask yang di jual hampir satu rak penuh, dan itu dari bermacam-macam merk dan fungsi.

Kissui sheet mask is a Taiwanese brand. As we know that Taiwan has a lot of sheet mask products in some different brands. Cosmed also has a lot of sheet masks collection which is put almost in one shelf full of sheet masks.

Jadi, itu saja skincare haulku bulan ini, semoga produk ini cocok ya di mukaku!

That's all my skincare haul in this month, I really hope this product works well on me!

Tuesday, 5 April 2016

Beauty Haul: Sociolla Box

Yeay! Akhirnya Sociolla Box-ku sudah sampai. Bulan kemarin, aku mendapatkan voucher IDR 150ribu dari Sociolla khusus untuk Sociolla blogger. Jadi, dengan voucher ini, aku bisa membeli produk di Sociolla tanpa minimum pembelian. Tapi karena aku masih berada di Taiwan sampai bulan Juni dan akan sangat terlambat jika aku memposting postingan ini kalau menunggu sampai bulan Juni, jadi aku meminta bantuan adikku untuk memfoto produk-produk yang aku pesan ini. Aku memberikan BB Cream dari Emina untuk adikku sebagai bonus. Hitung-hitung traktiran gitu ya...

Yeay! Finally my Sociolla Box has come. Last month, I've got a IDR 150.000 Sociolla voucher special for Sociolla blogger. And I can purchase everything I want in Sociolla without minimum purchase. But since I'm still in Taiwan until this June, I asked my sister to take a picture of my products that I've purchased. Yeapy! For the bonus, I gave my sister a BB Cream from Emina, to treat her :p

Jadi, ini packagingnya, imut ya!!

So here is the packaging, so cute!!



Mari kita lihat apa saja yang aku beli dengan voucher 150 ribu ini...

Let's find out what I've bought with IDR 150.000 voucher only.....


Lumayan banyak ya...haha. Sebenarnya ini harganya IDR 150K lebih sih, tapi hanya lebih sedikit. Dengan seharga IDR 150K++ aku bisa mendapatkan beberapa produk ini, yaitu:

It's quite many of things I've purchased with only IDR 150.000++. Here are the products I've purchased:

  • Masami Shouko Precise Eye Liner Brush

Hal yang membuat aku tertarik dengan produk ini adalah karena brushnya yang sangat runcing. Untuk pemula sepertiku, brush seperti ini sangat memudahkan kita untuk membuat eyeliner yang tipis-tipis. Brush ini juga dapat membantu untuk membuat cat-eye liner untuk pemula, jadi hasilnya tidak terlalu tebal. Dan, kenapa aku memilih Masami Shouko? Sekali lagi karena brand ini murah tapi memiliki kualitas yang bagus. Aku mendengar info ini dari grup Sociolla Blogger. Grup yang sangat bermanfaat yah (walaupun aku hanya silent reader. LOL).

One thing that make me want to purchase this product is because of its pointy brush. For a beginner like me, this kind of brush can make me easier to draw a thin eyeliner on my eyes. This brush also can help make a cat-eye liner for beginner. So we don't need to worry if the eyeliner will be too thick. And, why did I choose Masami Shouko? Once again, it's because of its affordable price yet has a good quality. I heard it from my Sociolla Blogger group. This grup is so beneficial even if I'm only a silent reader. LOL.

  • Masami Shouko Mascara/Brow Brush

Untuk basic make up, aku pikir alis adalah salah satunya. Nah, di Sociolla Box kali ini aku membeli pensil alis. Jadi, aku juga membutuhkan sisir alis. Makanya aku memutuskan untuk membeli produk ini. Oiya, aku lupa menjelaskan bahwa di Sociolla Box kali ini aku membeli basic needs untuk make up. Jadi, aku memutuskan untuk sedikit demi sedikit membeli peralatan make up untuk latihan make up wisuda haha.


I think, Eyebrow is one of basic make up needed. I also purchased eyebrow pencil, to complete my eyebrow look, I also need this brow brush so my eyebrow will be looked more nice. Ah, I forgot to tell you, in this Sociolla Box I purchase basic needs for make up. I decided to collect my make up essential gradually for my graduation make up practice. Haha.

  • Emina Agent of Brow Shade Brown
Yeapy! Salah satu wishlistku sudah tercapai! Yaitu Emina Agent of Brow dengan Shade Coklat. Sayangnya, adikku lupa untuk memfoto produk ini. She's super busy with her college. Aku tidak sabar ingin mencoba produk ini. Karena banyak yang mereview bahwa produk ini bagus. Shade cokelatnya pun terlihat natural, jadi alis kita tidak akan terlihat seperti Sinchan.

Yeapy! One of my wishlist has accomplished! Emina Agent of Brow in Shade of Brown. Unfortunately, my sister didn't take the picture of it, and she's super busy with her college so it takes time to ask her to take a photo of this product. Meanwhile, I can't wait to try this product, since many bloggers said that this product is good. The shade of brown also is looked so natural in our eyebrow, so we don't need to imagine our eyebrow will be looked like Sinchan's. It's never happen if we don't apply it too much.

  • Blink Charm Sensual Curls No 1 Fake Lashes

Bulu mata ini sangat sempurna untuk acara wisuda, tapi tidak untuk acara sehari-hari. Haha. Bulu matanya sangat lentik dan terbuat dari rambut asli. Jadi tidak terasa berat saat pemakaiannya. Satu lagi, bulu mata palsu ini juga satu paket dengan lemnya. Jadi, tidak perlu susah-susah membeli lem bulu mata lagi.

This fake eyelashes is perfect for graduation, but not for daily make up. Haha. It is so curly and made of natural hair, so it doesn't feel droop on our eyes. Blink Charm Fake Lashes also come with the glue.

  • Emina Beauty Blish BB Cream (2 Shades: Light and Natural)

Seperti yang sudah aku katakan di atas, bahwa aku juga memberikan BB Cream untuk adikku. Jadi, karena aku juga belum mempunyai BB Cream, aku putuskan untuk membeli dua BB Cream Emina ini dalam dua Shade. Karena, warna kulit adikku lebih gelap dari warna kulitku, jadi aku menyarankan adikku untuk memilih shade natural. Jadilah, lengkap koleksi BB Cream kita dari Emina. LOL

As I've told you, I gifted my sister a BB Cream from Emina, and I didn't have any BB Cream before, so I decided to buy two BB Cream in two Shades. Since my sister's skin tone is darker than me, I suggest her to choose the natural one. So, we have all shades of BB Cream from Emina! Yeapy. (Emina only has two shades of BB Cream).


Yupp, jadi itu tadi Sociolla Boxku! Kamu juga bisa mendapatkan packaging imut ini untuk produk apapun yang kamu beli di Sociolla. Oiya, diskon khusus dari aku juga masih berlangusng loh! Jadi, jangan lupa untuk memasukkan kode EKA50 saat checkout di Sociolla nanti ya..

Yupp, so that is all my Sociolla Box! You can also get this cute packaging for any products you purchase from Sociolla. My special discount code is also still available! So, don't forget to insert EKA50 at checkout in your Sociolla hauling!

See ya at the next post!

Sunday, 3 April 2016

Intro: During My Stay In Taiwan

(This is a featured post, you can visit Ipirel Community blog to see the original version)

It's been (almost) 2 months. Yup, I'm here, only me out of my country. This is my first time to go abroad (and first time to go by the airplane) alone. Akk...the feeling when I know I was accepted and I have to go here by myself is worried. Of course. It's because I'm really going here by myself.

I was picked up by my friend's friend. She's really kind, she is Taiwanese whose my friend's bestfriend. I live in Tamsui District which is so far from Taouyuan International Airport. And I feel like I owe to her. Not only picked me up at the Airport, she was also helping me a lot (in one day) to complete all the requirements I have to fulfill.

It was on winter when I arrived here, in Taiwan. I was surprisingly shocked by the weather. It. Is. Really. Cold. Since I'm a kind of person who can't stay longer during the cold weather. Even though, my hometown relatively has a cold weather (around 24 degrees). We know that normally it is 28 degrees above in Yogyakarta. But here, in Tamsui, it was 8 to 18 degrees during the winter.


I meet TKUISA (Tamkang University Indonesian Student Association). Big thanks to Hielmy and Linggar (they also came to Tamkang University last semester to take Exchange Student) who asked them for helping me during my stay here. At least I feel like home when I'm with them. They are really helping me, indeed!


I'm staying at Reitaku International House. This dormitory is only for Exchange Students (and some of Taiwanese who will help us during our stay in Taiwan), and I meet a lot of people who come from different background and countries. People in Reitaku is really nice! We always have plan on weekend. So I can travel a lot here! Haha. It was nice meeting them here.


Unfortunately, only a few persons who can speak English, especially for Japanese and Korean. One of my roommates is Japanese, and the other is Korean. The first day I moved into Reitaku, she said that they can't speak English well. Suddenly I know, the reason the come here is to learn and speak Chinese well. While, I can't speak Chinese at all. The only language that I can use here is English.

It's been hard at the beginning also to look for food. As we are not allowed to eat pork, and I can't speak Chinese. In the very beginning, it was confusing for me, which foodshop I would visit, since all are written in Chinese. And of course, they also have a little ability to speak English. That is why, it's important for me to take chinese course. At least for me to be able to say 我要沒有豬肉 (I want to buy food without pork). Haha. Struggle. Hard. Life. Is. Tough.


As I can't stay longer during the cold winter, there was a night when I was so freezing I just can't sleep. It was killing me. I can't help it myself, it was too cold for me, seriously. But my roommates are really kind. One of my roommates lend me her towel so that I could feel warmer. Luckily, this month winter is over! It turns to a sunny day. Yup, I welcome myself to the Spring Break in the beginning of March! Yeay! I don't need to layer my clothes again, and not suffer to that kind of freezing weather.

It's quite a short post. Hehe. Actually I want to share more about my stay in Taiwan. And, see you in my next post! It's probably gonna be about my Spring Break <3